Ons Team

Bestuur

Jean-Paul De Corte Voorzitter 0477/544141 jp@wwmgent.be
Régine Van Zeveren Bestuurslid 0495/442184 regine@wwmgent.be
Isabelle Bonne Penningmeester 0494/137112 isabelle@wwmgent.be
Stefan Cockheyt Bestuurslid 0494/137076 stefan@wwmgent.be
Fientje Thyssen Bestuurslid 0495/250405 fientje@wwmgent.be
Sam Bekaert  Bestuurslid 0472/720241  sam@wwmgent.be 
Philip Cauwel Secretaris 0477/747372 philip@wwmgent.be

Medewerkers

  • Ann Masson
  • Han Steyaert 
  • Björn Van de Walle
  • Bram Verbeke

Artistiek team productie

Zang

10849055_10152905786829706_3659045023134059095_o (1)Helena Maes zette haar eerste stappen aan de Academie te Gentbrugge olv Erika Pauwels & Annemarie Rogiest. Aan het Conservatorium te Gent behaalde ze haar Master in de Klassieke Zang bij Zeger Vandersteene & Mireille Capelle. Het daaropvolgende jaar verwierf ze haar Aggregaats-diploma. Bij de Nieuw-Zeelandse Susan Roper volgde ze een Postgraduaatsopleiding Specialisatie Concertsolist aan het Conservatorium te Antwerpen. Ze volgde verschillende Masterclasses en Workshops in binnen-& buitenland en vervolmaakt zich tot op heden nog steeds wekelijks bij haar coaches.

Ze nam deel aan de Koningin Elisabeth Wedstrijd, zat in de halve finale in de Belvédère Wedstrijd te Wenen voor Operette, Opera & Lied én werd 1ste Laureate van het Hilda De Groote Concours.Met ‘Op zoek naar Maria’ voor VTM ging ze naar de Maria Academie te Salzburg olv Frank Van Laecke & Linda Lepomme.

Helena verzorgde reeds tal van concerten, recitals & ceremonieën gaande van klassiek & hedendaags tot musical, pop & jazz. Ze zong reeds vele opera’s en operettes en vertolkte onlangs in de Opera van Gent Eliza Doolittle in My Fair Lady.
In oktober 2015 zal ze werk creëren van Nicolas De Cock met koor & orkest. Rond Kerst 2015 zal ze het Liverpool Oratorio van Paul McCartney zingen met groot koor, solisten & orkest. In 2016 zal ze Musetta (La Bohème) zingen in de Minard Schouwburg.
Helena ging meermaals op tournee met Praga Khan, met Maurice Engelen en Helmut Lotti – ook met Udo zingt ze geregeld samen. Helena is Docent én Vakgroepcoördinator Zang & Stemvorming aan de Academie te Gent (Poel). Jarenlange ervaring in musicalverenigingen voor jaaropleidingen & muziekkampen (Event Team, MAGO, BVLO, Showproject, MiLA, Jeugd & Muziek & We Want More) zorgt ervoor dat ze een veelgevraagde Vocal Coach is.

Met haar kenmerkend enthousiasme & typerende aanmoedigingen streeft ze ernaar elk kind/volwassene z’n eigen mogelijkheden te leren ontdekken én ontplooien.
Iedereen kan zingen” is haar motto; “je moet er alleen maar in geloven en ervoor gaan!

Regie

Michiel begon op 10 jarige leeftijd met trompetles bij Guy Godts. In 2011 behaalde hij daarin zijn hogeregraads diploma. In 2015 studeerde hij af aan de Fontys dansacademie richting musicaltheater in Tilburg. Daar kreeg hij zangles van Jack Breikers en Harry Ruijl. Met het Fontys Jazz Choir werd hij tweede op het wereldkampioenschap korenzang in Riga. In het theater was hij te zien in Pinokkio (Leandro) , Peter Pan (wilde jongens) , Junglebook (Mowgli) , Hans en Grietje (Hans), As you like it, Marie-Antoinette (Arno), The great war remembered (William), Hartsvrienden( us Sammy), Kiss of the spiderwoman (Gabriël/Fuentes), The sound of Music (us Rolf), Joie de vivre (Simon), Albert 1 (Jean), Beauty and the beast (Us Gaston), Goodbye Norma Jeane (Henri/Bobby) en Kiss me kate (Bill/Lucentio). Op televisie was hij te zien in “Coppers”, als Arne in “THUIS”, Jules in “GHOSTROCKERS” en als Loeba in de afleveringen van ‘BIBA en LOEBA’. Hij verleende zijn stem aan de Vlaamse filmversie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ en ‘COCO’. Op het grote scherm was hij te zien in de Duitse film “Van Leeuwen” en de Vlaamse film “Het Tweede Gelaat”. Verder speelde Michiel nog Prins Erik in “The Little Mermaid” (Musichall) en was de winnaar van de VRT wedstrijd “Steracteur Sterartiest”.

Choreo

1901832_660500880738173_6370337642631147288_n

Lotte Stevens studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool te Tilburg, richting musicaltheater. In september 2015 tot Juli 2017 volgt ze op diezelfde school de ‘Master Of Music’. Een master gericht op muziektheater.

Als tienjarige speelde ze reeds Martha in ‘The Sound of Music’ van Studio 100 i.s.m. Joop van den Ende. Tevens was ze lid van de muziekgroep ‘As you like it’.

Samen met o.a. Ann Van den Broeck, Anne Mie Gils, Michiel De Meyer,… speelde Lotte in de zomer 2014 mee met ‘Marie Antoinette’. Vorige zomer was ze daar tevens te zien in ‘Albert 1, met oa Lucas Van den Eynde, Barbara Dex, Sasha Rosen,… Beiden producties van ‘Historalia’.

Haar stage liep ze bij ‘The Sound of Music’ van Stage Entertainment Nederland en Music Hall als ‘Liesl Von Trap’. Daar mee toerde ze door Nederland en België.

In september 2015 speelde ze mee met een nieuwe voorstelling van Luccreatief ‘Joie de vivre’ met o.a. Ivan Pecnik en Michiel De Meyer. Deze voorstelling is dit seizoen nog te zien zijn in verschillende Vlaamse cultuurcentra.

Als soliste nam ze twee maal deel aan het herdenkingsconcert ‘The great war remembered’, (The last post) in de Sint Maartenkathedraal, te Ieper. Tevens geeft ze musical les en zong ze een koortje in voor de Vlaamse versie van ‘Finding Dory’.

Lotte is nu te zien in de Vlaamse versie van de Musical ‘Evita’(Musical Hall), als Mistress. (Regie door Stany Crets.) En tevens is zij alternate ‘Maya De Bij’ van Studio 100.

Zang

Jan van de Laar studeerde in 2017 af als zanger op de Rockacademie Tilburg. Hij is de frontman van de coverband Prezz en maakt eigen repertoire onder de naam SonOfAPreacherman. Jan zijn eerste aanraking met de musical was bij Stichting Theaterplan in Eindhoven waar hij in ‘Little Shop of Horrors’ (2010) meespeelde. Hoewel hij voornamelijk in de popmuziek actief is, blijft musical een rode draad in zijn leven.

Jan is een veelzijdige, technische zanger die door zijn grote bereik opvalt en gevraagd wordt voor verschillende uitdagende zangwerkzaamheden. Hij zong in verschillende studio’s bijvoorbeeld voor het MusicalAwardGala in Nederland(2016), de mantra CD ‘Soul of Tantra’ en vele andere opdrachtgevers. Jan is ook actief in diverse livesessies en speelde onder andere met Gary Lucas (gitarist van Jeff Buckley †).

Voor en tijdens de Rockacademie verdiepte Jan zich al in coaching en doceren. Samen met pianist Jacco Wijnia zette hij de school MuzieklesDenBosch op. Jan is mede-initiatiefnemer en aanvoerder van de muziekschool, ook geeft hij daar zelf zanglessen en bandcoaching aan zowel beginners als professionals.

Jan interesseert zich in de positieve effecten van zingen op het welzijn van de mens. Hij deed hier daarom zijn afstudeerscriptie over. Hij wil het liefst zoveel mogelijk mensen laten voelen wat zingen voor hen kan betekenen. Om dat doel te verwezenlijken werkt hij tegenwoordig niet alleen als zangcoach voor individuen en groepen, maar ook als Coach Muziekeducatie op basisscholen. Sinds 2017 werkt hij in België als zangbegeleider van de Musicalgroep WWM!

Dans

In 2016 studeerde Emily de Clercq af aan de Fontys Hogeschool te Tilburg, richting docent dans.

Zeven jaar geleden startte ze als docent kleuterdans. Ondertussen geeft ze nu ook klassiek ballet, jazzdance, tapdance en musical aan jongeren in diverse dansscholen in het Meetjesland en het Nederlandse Eindhoven. Daarnaast werkte zij dit jaar in Breda met volwassenen en kinderen met beperkingen rond theater en dans.

Als danseres deed Emily podiumervaring op tijdens Junior Eurosong 2008 en 2009 en in 2011 werd ze lid van het dansgezelschap Pro Arte van Jac Delsing en Eliane De Gendt. Sinds 2013 danst ze bij de Gentse danscompagnie SaKo olv Lizzy de Lobel.

Zang

Pieter kreeg reeds vroeg de muzikale microbe te pakken. Sinds zijn achtste volgde hij sax, dictie en later voordracht en toneel aan de Stedelijke Academie van Mechelen, waar hij in 1997 afstudeerde.

Het musicalavontuur begon in 2008 met de eerste Vlaamse versie van HONK! (Toneelkring De Vondeling, Torhout). Een nieuwe passie voor musical ontwikkelde zich snel… In 2010 speelde hij de rol van Angel in Rent (Bohemian Productions) en in 2011 kroop hij in de huid van Smee in Peter Pan (KotéKoer).

De voorbije jaren speelde hij in Merrily We Roll Along (KotéKoer), Mr. Mushnik in Little Shop Of Horrors (KotéKoer), zichzelf in [Titel van Show] (Bohemian Productions) en Het Beest in Disney’s Beauty And The Beast (KotéKoer). Als vocal coach begeleidde hij de jongerenmusical Seussical (KotéKoer), De Wilde Zwanen (WWM!), De 3 Biggetjes (WWM!), Soho Cinders (WWM! & KotéKoer),Carrie (KotéKoer), Shrek Jr. (WWM!) en Urinetown (KotéKoer) waar hij de rol van Louche Lenny vertolkte.

In 2017 neemt hij de vocale leiding op bij Legally Blonde (KotéKoer) en werkte hij als coach en zanger mee aan het WWM!-concert.

 

Artistiek team musicalatelier

Dans

Lina_BoudryAl van kinds af aan was Lina Boudry bezig met musical.

Haar eerste echte stapjes in de musicalwereld was de musical Pinokkio van Studio 100 in 2006.

Daarna volgden nog tal van producties waaronder ‘Peter Pan’ (Musichall),  ‘Alleen op de wereld’ (JTO), ‘Peter pan’ (Koté Koer), Seussical (Koté Koer), ‘Muerto’ (Ixx Pharma) en ‘13’ (JTO),…

Ook had ze het geluk mee te mogen spelen in een theaterstuk waarmee ze toerde door Europa en zelfs mocht optreden in Melbourne, Australië.

Verder mocht ze al eens een rolletje spelen in ‘Fit Naar School’ en was ze te zien in een reclame spot van Belgacom.

Als kind was ze altijd te vinden op de muziekschool, in de dansles, of op de turnles.

Toen Lina 14 jaar was heeft ze bijna de volledige schoolmusical gechoreografeerd.

Lina studeerde woordkunst-muziek in de!Kunsthumaniora te Antwerpen en vervolgens ook een zevende jaar musical.

Nu studeert Lina kleuteronderwijs aan de Artevelde hogeschool, zo kan ze haar passie voor kinderen en lesgeven helemaal ontplooien.

Ook speelt ze mee in de herneming van Muerto de Musical die in maart in première gaat.

Zang

Brecht van Arnhem belandde op 18-jarige in een musicalgezelschap van James Cooke (Kamer 58).

Vervolgens ontdekte WWM!  hem en één jaar later mocht hij de rol van Robbie vertolken in de musical Soho Cinders. Daarnaast speelde Brecht ook mee met de musical Carrie van KotéKoer.

De musicalmicrobe begon doorheen zijn bloedbanen te stromen en hij besloot hier absoluut in verder gaan. Hij moest echter wel eerst zijn Bacheloropleiding  “Biomedische laboratoriumtechnologie” afronden. Op 21 jarige leeftijd studeerde hij met onderscheiding af. Na het behalen van zijn diploma besliste Brecht zijn droom na te gaan.

Vorig jaar vervolledigde hij het 7e jaar Musical in Antwerpen. Daar kreeg hij onder andere les van Hilde Weber, Pascale De Turck, Kathleen Hinkspoors, Gerdy Swennen,…

Momenteel zit Brecht in zijn 1ste jaar Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Regie

Gijs De Corte kwam op 7-jarige leeftijd terecht in de musicalwereld. Dat was de aanleiding tot een professionele opleiding Hedendaagse Dans aan de MuDa Kunstencampus.

Na 3 jaar veranderde hij van richting en koos ervoor musicalzang te studeren.

Het volgende jaar verliet hij Gent voor Antwerpen en ging Woord-Muziek studeren aan de! Kunsthumaniora. Hier ontdekte hij zijn passie voor kleinkunst, theater en cabaret.

In augustus 2017 startte hij zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Zangles kreeg hij o.a. van Kyra Cuypers, Elisabeth Herman, Helena Maes & Michiel De Meyer. Song-writing van Sam Wauters & Patrick Windmolders. Drama- & toneellessen van Adelheid Roosen, Ingrid Wender, Alwin Pulinckx, Xander van Vledder, Antoine van der Auwera, Els Callant, Vanessa Broes, Braam Verreth, Michiel De Meyer, Stefan Van Guyse en Hannes Vandersteene. Hij kreeg dansles van Rebecca Fokkema, Dieter Defurne, Gwen Hamerlijnck, Stephanie Dequin, Isabel Peeters en Miek De Vriese.

Op 9-jarige leeftijd acteerde Gijs voor de eerste keer voor de camera in ‘De Pretshow’ (ketnet).
Hij is (stem)acteur bij Studio C.

Gijs speelde de voorbije 8 jaar in meer dan 10 musicals mee van oa. KotéKoer vzw, JTO vzw en We Want More! vzw. Voor zijn titelrol in “Shrek de musical” werd hij genomineerd voor beste hoofdrol. Naast zijn jaarlijkse schoolvoorstellingen, trad hij ook op als solist met het A-Koor (olv Patrick Windmolders) in de voorstelling ‘Mad World’.

Gijs werd al meermaals ingeschakeld om workshops of lessen drama, zang en dans te geven.